20 август 2012 г.

Istrum Park

Тази събота и неделя решихме да избягаме от столичната жега на яз. Искър. Избрахме Istrum Park. От снимките на сайта им изглеждаше приятно местенце. Намира се на пътя между Ихтиман и Самоков.
Комплексът е до брега на язовира и има импровизиран плаж с шезлонзи и чадъри. Аз лично не бих се потопил във водата. Най-малкото заради съмнителната пяна около брега.
Високи широколистни дървета осигуряват разхлаждаща сянка.
Мястото е приятно но цените са доста високи за това което предлагат.
Отдалеч къщичките изглеждат добре но всъщност това са едни обновени бунгала. Така нареченият "апартамент" представлява две спални с обща тоалетна. А банята - ами в тоалетната има и душ.
За обзавеждането изглежда бяха използвали ненужните мебели на някоя леля - някакви вехти секцийки с витринки и гардеробчета, които не смееш да отвориш нощем защото ще събудиш почиващите на отсрещния бряг.
През картонените стени бихме могли спокойно да участваме в диалозите на гостите от съседния "апартамент" в същото бунгало.

Цените в ресторанта са над средните за столичните заведения но не предлагат нищо особено. Даже обслужването е доста бавно а някои от предложените артикули направо бяха негодни за консумация.
Комплексът разполага с два преместваеми басейна но те не работиха въпреки топлото августовско време.
Оръфаните знамена над рекламната табела бяха показателни за това място. Изглежда преди години е предлагало добри условия за почиващите но днес единственото с което може да се похвали е запазената брезова горичка.

Разходихме се и сред множеството палатки на отсрещния бряг - предимно рибари.
Изглежда някои от тях толкова бяха ангажирани да заливат язовира с чалга че не забелязваха боклуците от които са заобиколени.

Мдаа, и тук имаме хубава природа но "материалът" с който разполагаме...


Няма коментари:

Публикуване на коментар